Sakarias NettJournal

Synology DiskStation DS1812+

Synology DiskStation DS1812+ front

I den siste tiden så har jeg hatt store problemer med diskplassen i filserveren min, det fylles fortere opp enn det jeg forestilte meg når jeg bygget denne serveren. Den har i dag to raid-5 sett med fire 1 TB disker i hvert sett, noe som blir 6 TB effektiv lagringsplass. Dette har jeg fylt opp.

Så det er dags for å fylle på med diskplass. Kabinettet jeg bygget i har plass til mange flere disker, men jeg har gått en smule lei støyen denne kassa genererer. Så jeg begynte å se etter alternativer. En god del av kollegaene mine anbefaller Synology sine NAS, spesielt DiskStation DS1812+.

Jeg har prøvd å bruke NAS tidligere, og ikke helt overbevist om at dette var veien å gå. Men dette har vært så billige NAS som mulig. Så mye mulig de ytelses probleme jeg har hatt, skyldes at jeg har vært gjerrig.

I dag så bestilte jeg Synology DiskStation DS1812+, denne bråker en god del mindre enn boksen jeg har i dag, og bruker mindre strøm. To gode ting. Valgte å bestille denne fra DustinHome, de var 500-ish kr billigere enn Komplett. Bare så synd at DustinHome ikke har denne på lager, den kommer på lager om 1-3 dager :(

Ser fram til å koble ned beistet jeg bruker i dag.

Synology DiskStation DS1812+ back

Følg med på Twitter for oppdateringer på nye posteringer.