Sakarias NettJournal

Oppgradering av Mac Pro

Venter min kopi av StarCraft II fra cdon.com. Har planlagt oppgradering av Mac Pro'n min lenge, men det var StarCraft II sine systemkrav som fikk meg til å slutte å tenke på oppgraderingen, som jeg har gjort nå i rundt 2 år. Og faktisk gjøre noe med det.

Mac Pro'n min begynner å trekke litt på årene. Den kom levert med ATI Radeon HD 2600 XT skjermkort, 2 GB minne og 320 GB SATA harddisk. Over de siste 2 årene så har jeg oppgradert minnet til 16 GB og harddisken til 4 x 500 GB harddisker, satt opp i raid 10.

Nå har turen kommet til skjermkortet. Siden dette begynner å bli en gammel maskin, og Apple er kjent for å droppe support for eldre maskiner, så det var bare et valg som kostet under 16 000 kr. Så valget var utrolig enkelt, venter på levering av et ATI Radeon HD 4870 skjermkort. Håper denne oppgraderingen vil gjøre at Photoshop og After Effects vil rendre litt raskere enn det de gjør i dag.

"Oppgraderer" i samme slengen skjerm. Jeg har i dag 2 x 20.1" Dell UltraSharp 2007FP (4:3) skjermer. Har bestillt en 23" Dell Ultrasharp U2311H (16:9) skjerm. Dustinhome solgte denne skjermen 1 371,- kr billigere enn Dell selv.

Planen min er å la de to gamle skjermene mine være tilkoblet det gamle skjermkortet mitt og den nye skjermen kobles til det nye skjermkortet. Så 23" blir nye primary skjermen min, med de to gamle på hver sin side av denne. Håper ikke at dette resulterer i at jeg må "oppgradere" pulten min også :P

Følg med på Twitter for oppdateringer på nye posteringer.