Sakarias NettJournal

AKG K 601

AKG K 601

Etter en jakt på noen år, så har jeg endelig funnet meg nye hodetelefoner for å erstatte Denon hodetelefonene jeg kjøpte i 2001. Hodetelefonene virker helt fint, men har begynt å bli litt ubehagelig å ha på hodet.

Valget mitt falt på K 601 fra AKG. Jeg har hatt to par med AKG hodetelefoner før. Et lite par på størrelse med Koss PortaPro som jeg brukte daglig helt til kabelen knakk. Det andre paret var et jeg "lånte" av min far da jeg var yngre.

Jeg hadde i utgangspunktet lyst på K 701, også fra AKG, men rundt fire og en halv Frogner tier for et par hodetelefoner klarer jeg ikke helt å forsvare. K 601 koster "bare" to og en halv Frogner tier, fremdeles dyrt. Men overkommelig.

Siden jeg deler "øy" med en audio-phil, så spurte jeg om hva jeg burde ha i tillegg for å være sikker på god lyd. Han anbefalte meg en hodetelefon-forsterker og ga meg link til en som kostet 999 dollar. Det blir rundt syv Frogner tiere, "bare" en "smule" dyrt.

Jeg får prøve uten først, også se om jeg trenger en hodetelefon-forsterker etter hver. En ting om gangen.

Jeg gleder meg iallfall til AKG K 601 kommer, men de kommer ikke på lager før rundt midt i februar, dessverre.

Update : Nå ser det ut til at hodetelefonene har kommet på lager og blir sendt i dag. Har dem fort vekk i morgen :D

Følg med på Twitter for oppdateringer på nye posteringer.