Sakarias NettJournal

Oppgradering på gang

Fil-serveren min, sparrow begynner virkelig å gå tom for diskplass nå.

/dev/mapper/sparrow-media 1.8T 1.7T 59G 97% /home/media

Jeg hadde håpet at jeg kunne vente til mars med å oppgradere boksen, men slik det ser ut nå, så har jeg ikke så mye valg. Nytt kabinett er på vei fra Microplex. Kabinettet har plass til 15 disker ut av esken. Og har det fantastiske navnet "Yeong Yang Server Cube".

Ønsket er å kjøpe inn nytt hovedkort, cpu, minne osv og bygge en ny fil-server, men lommeboka er ikke helt enig. Men det hadde vært behagelig å fått ut alle mine virtuelle servere fra fil-serveren og heller fått dem over på en annen boks. Merker at munin-serveren setter igang med å generere grafer av og til når jeg ser på film.

Ønskeliste for ny fil-server:
Hovedkort
Quadcore Intel cpu
4-8 GB ram
3ware 16 porter raid-kontroller
10-15 1 TB disker

Realistisk oppgradering blir nok et 4 porters sata-kort og 4 disker til.

Følg med på Twitter for oppdateringer på nye posteringer.