Sakarias NettJournal

avahi / zeroconf / bonjour

Jeg må først og fremst si at kjært barn har mange navn :P Jeg nå satt opp avahi / zeroconf / bonjour (kjært barn har mange navn) i mitt lille nettverk. Avahi er et system for multicast DNS, så jeg slipper å gå rundt å huske IP adresser og sette opp en DNS server selv. Gjør ting litt enklere :P I Ubuntu Edgy Eft så mangler det en liten pakke før du kan sette opp saken. Installer libnss-mdns pakken (apt-get install libnss-mdns), rediger /etc/default/avahi-daemon og sett AVAHIDAEMONSTART= til 1. Neste steg er å redigere /etc/nsswitch.conf og legge til "mdns" først i listen på linjen som starter med hosts:. Over til neste prosjekt, finne ut hvordan jeg synkronisere musikk filer mellom iTunes og amaroK. Finner jeg ingen smart løsning på det så får jeg bare bytte avspilleren på Linux til noe annet enn amaroK

Følg med på Twitter for oppdateringer på nye posteringer.