Sakarias NettJournal

Hjemme besøk

Nina og jeg reiste hjem til min mor i helgen. Mest pga jeg skulle legge opp nettverk rundt i huset, har prøvd med tråløst nettverk der før, men ting ligger for langt unna hverandre til at signalet blir stabilt, så da var det bare å begynne å panke kabel. Jeg fikk lagt opp to av tre rom. Så nå har mitt gamle rom nett og min brors rom nett. Skal tilbake om en fjorten dagers tid og reinstallere alle datamaskinene. Dem var så fulle av skit at jeg ikke orket å starte å fjerne det manuelt. Ellers så fikk lille Pusine (mor) og Baltazar (far) (kattene til mutter og familien) 5 kattunger i helgen også. Det var rimelig søte små nøster. Nina som er katteelsker satt for det meste å koste med små små garnøster av noen katter. Jeg har en mistanke om at en av de små kattene kommer til å bli storby katt. Skal huske å ta med kamera neste gang jeg er hjemme igjen, regner med at dem har fått øyne da og er enda søtere. Fikk også vite at den "nye" serveren til LiLUG er klar til drift. Mangler bare å få satt den i rack. Dette er en maskin vi har arvet. Det er en Compaq ProLiant 5500 med 4 x Pentium III 500 MHz XEON prosessorer, 2,5 GB RAM og 8 x 18.2 GB SCSI harddisker i en RAID løsning. Altså masse kraft til å kunne betjene LiLUG sine systemer. Gjeldende LiLUG server er en celeron 700 MHz, med 328 MB RAM og en 120 GB delvis defekt disk. Den nye maskinen skal kjøre Linux, selvfølgelig. Distroen vi har valgt er Ubuntu. Jeg kommer til å postere litt mer informasjon om den nye burken så snart jeg har fått logget meg inn på den. Den har ikke blitt satt i nett enda, den står på en pult ved serverrommet hvor den skal bo.

Følg med på Twitter for oppdateringer på nye posteringer.